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dc.date.accessioned2020-10-02T14:31:19Z-
dc.date.available2020-10-02T14:31:19Z-
dc.date.issued2019-07-
dc.identifier.citationCRUZ, Erica et al. Optimization of Food-Waste Based Culture Medium for Cellulase Production by Thermophilic Bacillus sp SMIA-2 and effect of Divalent Metal Ions on Activity and Stability of the Enzyme at Higher Temperatures. International Journal of Advanced Engineering Research and Science (IJAERS), v. 6, n. 7, jul., 2019pt_BR
dc.identifier.issn2456-1908-
dc.identifier.urihttps://repositorio.ifs.edu.br/biblioteca/handle/123456789/1388-
dc.description.abstractIn general, the costs for cellulases production are associated with the value of the carbon source used in the process. Waste from the food processing industry contains several reusable substances that can replace the expensive components used in culture media for the production of cellulases. In this work, it was studied the combined interactive effect of different concentrations of sugarcane bagasse treated with alkali, passion fruit rind flour and corn steep liquor for maximal avicel-hydrolyzing enzymes – avicelases by thermophilic Bacillus sp SMIA-2, using statistical methodology. The influence of metal ions on the activity and stability of the enzyme was also investigated in order to increase the industrial applicability of enzymes. A concentration of 0.3% (w /v) of these three components in the production medium can be used successfully to obtain high levels of avicellase activity. The avicelase displayed enhanced activity in the presence of 10 Mm CoCl2 after incubation at 90ºC for 1 h, indicating that this enzyme depended on the metal ions to promote its activity and stability at higher temperatures.en
dc.description.sponsorshipInternational Journal of Advanced Engineering Research and Science - IJAERSen
dc.language.isoen_USpt_BR
dc.publisherInternational Journal of Advanced Engineering Research and Sciencept_BR
dc.subjectAlimentopt_BR
dc.subjectTermostabilidadept_BR
dc.subjectÍon metálicopt_BR
dc.subjectMetal ionsen
dc.subjectThermostabilityen
dc.subjectBacillus subtilisen
dc.subjectAvicelasept_BR
dc.titleOptimization of Food-Waste Based Culture Medium for Cellulase Production by Thermophilic Bacillus sp SMIA-2 and effect of Divalent Metal Ions on Activity and Stability of the Enzyme at Higher Temperaturesen
dc.title.alternativeOtimização de meio de cultura à base de resíduos de alimentos para produção de celulase por Bacillus sp SMIA-2 termofílico e efeito de íons metálicos divalentes na atividade e estabilidade da enzima em temperaturas mais altaspt_BR
dc.typeArtigopt_BR
dc.contributor.authorCruz, Érica-
dc.contributor.authorMoraes, Luana Pereira de-
dc.contributor.authorCosta, Edite Andrade-
dc.contributor.authorBarbosa, João Batista-
dc.contributor.authorMartins, Meire Lelis Leal-
dc.description.abstract2Em geral, os custos de produção de celulases estão associados ao valor da fonte de carbono usado no processo. Resíduos da indústria de processamento de alimentos contêm várias substâncias reutilizáveis ​​que podem substituir os componentes caros usados ​​em meios de cultura para a produção de celulases. Neste trabalho, foi estudaram o efeito interativo combinado de diferentes concentrações de bagaço de cana tratado com álcali, farinha de casca de maracujá e licor de maceração de milho para enzimas hidrolisantes de avicel máximas - avicelases por termofílico Bacillus sp SMIA-2, utilizando metodologia estatística. A influência dos íons metálicos na atividade e estabilidade da enzima também foi investigada a fim de aumentar a aplicabilidade industrial das enzimas. UMA concentração de 0,3% (p / v) desses três componentes no meio de produção pode ser usada com sucesso para obter altos níveis de atividade avicelase. A avicelae apresentou atividade aumentada na presença de 10 Mm CoCl2 após incubação a 90ºC por 1 h, indicando que esta enzima dependia dos íons metálicos para promover sua atividade e estabilidade em temperaturas mais altaspt_BR
Aparece nas coleções:Artigo, Resumo científico e Comunicação em eventos - Laticínios



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